Pokrajina refundira troškove ulaganja u materijalnu imovinu u 2013. – Privrednicima do 100.000 EUR

Ponedeljak, 08. 07. 2013.|10:19 | Izvor: eKapija

Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova raspisao je Javni konkurs za dodelu subvencije za refundaciju troškova ulaganja u materijalnu imovinu u 2013. godini.

Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova dodeljuje subvencije od ukupno 46 miliona dinara.

Sredstva se odobravaju namenski, po principu refundacije, za troškove ulaganja u materijalnu imovinu, umanjene za iskazan iznos poreza na dodatnu vrednost – do maksimalnog iznosa od 100.000 EUR u dinarskoj protivvrednosti po privrednom subjektu.

Sredstva se odobravaju privrednim društvima prilikom započinjanja obavljanja nove ili prilikom proširenja postojeće poslovne delatnosti, a koja podrazumeva izgradnju novih proizvodnih objekata (greenfield) ili obavljanje delatnosti u novom, za korisnika sredstava namenski izgrađenom objektu, za koje je ugovoren dugoročni zakup u trajanju od najmanje 6 godina od dana odobrenja subvencije (namenski brownfield).

Konkurs je otvoren do 1. oktobra 2013. godine, odnosno do utroška sredstava za navedene namene obezbeđenih u budžetu AP Vojvodine za 2013. godinu.

Više o uslovima i načunu konkurisanja pogledajte na sajtu Sekretarijata, gde možete preuzeti i konkursnu dokumentaciju – http://www.region.vojvodina.gov.rs/Konkursi/Javni-konkurs-za-dodelu-subvencije-za-refundaciju-tro%C5%A1kova-ulaganja-u-materijalnu-imovinu-u-2013–godini-